RT Marketing Begrippen
Image default
Aanbiedingen

De meest geschikte raambekleding voor zonnige dagen

We houden van de zon, we bevinden ons er graag in, we voelen de zon graag op onze huid, en we gebruiken het zelfs als energiebron. Maar zelfs zoiets heerlijks als de zonnestralen kunnen ongewenst zijn, want langdurige blootstelling aan de zon kan ons een aantal ernstige gezondheids- en huidproblemen bezorgen. Zo kun je overmatige blootstelling vermijden door je in je huis te ontspannen met raambekleding wat deze zonnestralen tegen houden. 

Als je op zoek bent naar eenvoudige manieren om je kamer te verduisteren met behulp van raambekleding, dan ben je hier op de juiste plaats voor een oplossing. We gaan vertellen welke jaloezieën of rolgordijnen je kunt gebruiken om je kamer in de schaduw of zelfs in bijna volledige duisternis te brengen.

Jaloezieën

Jaloezieën hebben een paar heel interessante eigenschappen. Enerzijds kunnen ze op maat gemaakt worden voor elk raam. Anderzijds zijn ze met hun verstelbare lamellen in staat de zon grotendeels of slechts gedeeltelijk tegen te houden, naargelang je wensen. Deze jaloezieën kunnen je kamer een verduisteren bij al het zonlicht. Jaloezieën zijn er in vele materialen zoals hout, aluminium, kunststof of bamboe en ze komen in heel aantrekkelijke ontwerpen.

Verduisterende rolgordijnen

Als je de duisternis nodig hebt, dan zijn er weinig soorten raambekleding die beter bij je passen dan verduisterende rolgordijnen. De naam verduisterende raambekleding krijgen deze jaloezieën juist omdat ze heel doeltreffend zijn in het buitensluiten van de zon, waardoor je in duisternis blijft. Verduisterende rolgordijnen kun je bijna overal plaatsen, maar het verdient de voorkeur ze te gebruiken op plaatsen waar je het minst last wilt hebben van de zon die op je gezicht slaat. Je kunt thuis een mooie donkere namiddag hebben, zelfs als je te maken hebt met de helderste van de zonnige dagen. Verduisterende rolgordijnen zijn een alles of niets optie, als je de verduisterende rolgordijnen naar beneden trekt dan kun je er zeker van zijn dat je niets dan duisternis krijgt. Het is of duisternis of licht, je zult een keuze moeten maken.

We begrijpen de behoefte aan woningen met meer schaduw. De zon is een bron van o.a. ultraviolette straling wat schadelijk is voor jou en je huis. Jaloezieën helpen ons onszelf veilig te houden terwijl ze ook onze meubels beschermen. Overmatige blootstelling aan UV-stralen maakt je meubels gemakkelijk veel sneller dof dan door normale slijtage het geval zou zijn.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Een behandeling bij een schoonheidssalon in de buurt van Goes

Welke oprijplaten zijn voor mij de juiste keuze?

Hoe werkt lasersnijden van staal in Noord-Brabant precies?