RT Marketing Begrippen
Image default
Marketing

Online zichtbaarheid vergroten

Als ondernemer is goede online zichtbaarheid noodzakelijk om je concurrenten een stap voor te blijven. Zorgen dat jij als ondernemer onderscheidend bent, kan nogal een uitdaging zijn. Hoe zorg je dat jouw diensten of producten opvallen tussen alle concurrenten op het internet? Met de inzet van online marketing kun jij je online zichtbaarheid vergroten en écht het verschil maken.

Online marketing

De aanwezigheid van jouw webshop of website alleen is niet voldoende om klanten aan te trekken of aan je te binden. Hiervoor is online marketing nodig die vakkundig wordt ingezet via:

  • content marketing
  • SEA
  • SEO
  • digitale strategie
  • social media

Content marketing

Een aantrekkelijke website die perfect aansluit bij jouw aanbod is de eerste stap bij content marketing. Zorg voor hoogwaardige teksten die echt toegevoegde waarde hebben voor je doelgroep en combineer dit voor de afwisseling met infographics en video’s. Op deze prikkelende manier help jij je toekomstige afnemers aan een leuke online ervaring die ze het perfecte antwoord geeft op hun online zoektocht.

Adverteren met SEA

Adverteren op Google is een bewezen methode om online zichtbaarheid bij je doelgroep te realiseren. Het inzetten van SEA (Search Engine Advertising) is meer dan zomaar een advertentie plaatsen. Via SEA kan Google Ads worden ingezet door middel van:

  • Google shopping
  • zoekadvertenties
  • remarketing
  • display campagne

Met een display campagne vergroot jij je naamsbekendheid bij een grote groep mensen en werk je actief aan je imago. Google shopping helpt jouw klanten om producten te vergelijken en eenvoudig tot aankoop over te gaan in jouw webshop. Als een potentiële klant een zoekopdracht intypt, kan met zoekadvertenties direct een passende advertentie worden getoond. Zo speel jij niet alleen de bezoeker in de kaart, maar ook jezelf. Door de zoekopdracht visueel te maken, wordt de kans een stuk groter dat er in jouw webshop een bestelling wordt geplaatst.

Opvallen met SEO

Verreweg de meest gebruikte zoekmachine is Google. Wil jij opvallen onder alle aanbieders? Pas SEO toe om jouw website blijvend bij Google onder de aandacht te brengen. Dit bereik je door goed in kaart te brengen waar jouw doelgroep naar op zoek is. De juiste zoekwoorden mogen dus niet ontbreken, maar moeten ook op de juiste manier in de content worden verwerkt. Voorkom dat bezoekers jouw website verlaten, omdat je webpagina te langzaam is of niet gebruikersvriendelijk. Je geeft je online zichtbaarheid een enorme boost door linkbuilding toe te passen. Hoe vaker er via een andere website een link naar jouw website te vinden is, hoe sneller jij je naamsbekendheid vergroot.

Digitale strategie

Online ondernemen vraagt om een strategie die jou op lange termijn nog steeds aan klanten helpt. Hierbij is het van belang dat jouw prestaties worden gemonitord. Pas dan weet je hoe je echt presteert en kun je tijdig aanpassingen doorvoeren, als dat nodig is.

Remarketing

Merk jij dat een deel van je doelgroep je website wel regelmatig bezoekt, maar geen klant wordt? Tijd om een remarketing campagne op te zetten. Hierbij worden aan je websitebezoekers persoonlijk aangepaste advertenties getoond met het doel ze klant te laten worden.

Social media inzetten

Mond-op-mondreclame kan jou kosteloos helpen aan naamsbekendheid. Maak een zakelijk account aan op LinkedIn, Facebook of Twitter en werk actief aan het uitbreiden van je netwerk. Alles wat hier wordt getoond, al dan niet via advertenties, kan zich als een olievlek verspreiden. Je online zichtbaarheid vergroten kan ook door blogs te schrijven met relevante informatie of kenbaar te maken dat je een nieuw product voert.

Marketing bureau inschakelen

Het vergroten van online zichtbaarheid is een vak apart en vraagt om goede kennis van zaken. Zorg dat je online marketing doelstellingen helder zijn en overweeg het vergroten van je online zichtbaarheid uit te besteden. Zo kun jij je volledig richten op waar jij goed in bent, namelijk ondernemen. Door een betrouwbaar marketing bureau in te schakelen, wordt jouw online onderneming goed op de kaart gezet en mag je een toename aan klanten en dus omzet verwachten. Zie het inschakelen van een marketing bureau als de kers op de taart van jouw ondernemerschap.

https://cherry-marketing.nl/online-marketing