RT Marketing Begrippen
Image default
Marketing

Videomarketing voor jouw bedrijf

Video is een steeds belangrijker onderdeel in de wereld van content en marketing. Mensen worden sneller getriggerd door bewegend beeld in plaats van al die stilstaande plaatjes. Ook voor bedrijven is het belangrijk om mee te gaan in deze trend en video in te zetten als onderdeel van marketing. In deze blog lees jij alles over videomarketing voor jouw bedrijf.

De doelgroep aanspreken

Met video kun je allerlei verschillende kanten op. Voor iedere branche is er wel een mogelijkheid om video in te zetten. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen welke doelgroep je met jouw video’s wilt aanspreken en welke boodschap je wilt overbrengen. Op die manier kun je inspelen op de emoties van je doelgroep en er daarmee voor zorgen dat zij zich binden aan jouw merk.

Bepaal de strategie

Wanneer je als bedrijf gebruik gaat maken van videomarketing is daar ook een bepaalde strategie aan verbonden. Met de video’s wil je de aandacht trekken van potentiële klanten. Het kan zo zijn dat een bedrijf intern al een aangewezen persoon heeft die video’s kan maken en bewerken. Om de videoproductie zo professioneel mogelijk te laten verlopen kun je ook een bedrijf inschakelen die hierin gespecialiseerd is. Zo zorg je er op een professionele manier voor dat de juiste boodschap wordt overgebracht.

Waarom gebruik maken van video?

Uit cijfers is gebleken dat video het steeds beter doet. Mensen krijgen een stukje entertainment mee en hoeven alleen hun ogen en oren te gebruiken om de boodschap te begrijpen. Steeds meer bedrijven proberen op een leuke, interactieve manier met video iets over te brengen op de doelgroep en potentiële klant. Doordat mensen visueel ingesteld zijn worden ze makkelijk aangetrokken tot bewegende beelden. Bewegend beeld houdt de aandacht van mensen er langer bij dan dat stilstaand beeld of tekst dat doet.