RT Marketing Begrippen
Image default
Energie

Zonnepanelen in de tuin met schroeffundering

Zonnepanelen in de tuin plaatsen

Zonnepanelen zijn booming! Bijna overal zie je wel zonnepanelen in de woonwijk en ook steeds meer bedrijven monteren standaard zonnepanelen om bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland. Een mooie ontwikkeling dat volledig in lijn staat met de missie en visie van Weenk Schroeffundering. Zonnepanelen worden over het algemeen altijd op het dak gemonteerd. Toch zijn er goed situaties denkbaar dat zonnepanelen op het dak niet de beste keuze is. In deze situaties kan Weenk Schroeffundering een oplossing bieden door het monteren van zonnepanelen in de tuin of weiland.

Waarom zonnepanelen op het dak niet kan of de juiste optie is

Woningen, tuinschuren, sportparken, stadions en steeds meer bedrijven kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Wat men niet moet vergeten is dat bij nieuwbouw constructies daar van te voren rekening mee wordt gehouden. Maar bij bestaande woningen en gebouwen werkt het anders. Een zonnepaneel op dak is dan misschien niet de juiste optie.

Zonnepanelen moet zodanig gemonteerd worden, dat ze zo lang en zo veel mogelijk zonlicht moeten opvangen. Dat is de enige manier dat de panelen zoveel mogelijk elektriciteit kunnen opwekken. En dit kan belemmerd worden door o.a.:

  • Verouderde dakconstructie dat het gewicht van de panelen niet kan dragen;
  • Ongunstige ligging van het dak ten opzichte van de zon;
  • Betreft een monumentaal pand waarbij aan het uiterlijk niets veranderd mag worden;
  • Omliggende gebouwen, bomen of andere objecten blokkeren het zicht en zorgen voor een schaduw op het dak.

Heeft jouw huis te maken met één of meerdere bovenstaande problemen? Dan is de oplossing een zonnepanelen constructie in de tuin.

Aanleg zonnepanelen in de tuin met schroeffundering

Weenk Schroeffundering levert een eenvoudig te maken constructie zodat in iedere tuin zonnepanelen aangelegd kunnen worden. Dankzij de eenvoudig toepassing van schroeffundering elimineer je namelijk een aantal factoren.

  • Er is geen zwaar materiaal of machines nodig;
  • Het is licht en snel verplaatsbaar;
  • Geschikt voor iedere ondergrond;
  • Onze schroeffundering is herbruikbaar;
  • Geen noodzak om dure betonpoer te kopen en dat is beter voor het milieu.

De voordelen van zonnepanelen in de tuin

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken bieden zonnepanelen in de tuin een hogere rendement. Dit kan 5-10% meer winst opleveren. Dat komt omdat panelen in de tuin minder snel warm worden. Hoe warmer het paneel, hoe lager het rendement.

Ander voordeel is dat Weenk Schroeffundering een constructie kan maken zodat de zonnepanelen de optimale stand hebben naar de zon toe. Je bent immers niet afhankelijk van de stand en hoek van het dak.

Regel de stroom naar het huis

Voordat je de keuze maakt om zonnepanelen in de tuin te plaatsen, denk dan wel vast na over hoe de stroompunten gelegd worden van en naar het huis. Plaats je panelen ver van het huis of pand, hoe zit het dan met de aansluiting? En maakt het wat uit of de panelen achter, naast of voor het huis of pand worden geplaatst? Met dit soort vragen kunnen onze adviseurs je op weg helpen. Let wel: wij hebben geen elektriciens in dienst die je kunnen helpen met de aansluiting op het elektriciteitsnet. Vraag hiervoor de hulp aan bij een professional.

Vergeet de vergunning niet bij je gemeente

De laatste tip die we willen meegeven: regel een eventuele vergunning op tijd! Soms is een gemeentelijke vergunning nodig voor het plaatsen van panelen in een tuin, weiland of ander gebied. Vraag dit op tijd aan bij je eigen gemeente en voorkom misverstanden én teleurstelling. Zodra de vergunning is geregeld kun je een afspraak maken met ons montage team. Doorgaans kunnen we binnen 4 weken op locatie de fundatie aanleggen voor je nieuwe zonnepanelen.

Bekijk onze fundatietechniek in actie!

https://schroeffundering.nl/