RT Marketing Begrippen
Image default
Marketing

3 manieren om meer uit Facebook te halen?

Wil jij meer uit je Facebook halen om meer klanten te krijgen? Dan zullen we in dit artikel kort een drietal manieren uitlichten die kunnen bijdragen aan het vergroten van je klantenbestand. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan is het advies zeker om een specialist in te schakelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan www.doublesmart.nl.

Methode 1: Facebook posts voor meer verkeer

Eerste methode die goed is voor het gebruiken van Facebook is het posten van posts op een facebookpagina. Als je dit namelijk doet kun je bijvoorbeeld een leuke winactie plaatsen. Door het plaatsen van een winactie krijg je meer verkeer. In een winactie laat je meerdere mensen elkaar taggen waardoor je steeds meer verkeer genereert.

 

Naast het maken van een winactie is het ook goed om op regelmatige vaste tijdstippen een artikel te plaatsen. Hierdoor krijg je een actieve en trouwe fanbase die continue naar je facebook pagina gaat. Hierbij kun je af en toe een product uitlichten waardoor je zult merken dat je klanten meer online zullen aanschaffen. Kortom, het goed benutten van je Facebook pagina kan leiden tot meer omzet en dus meer winst.

Methode 2: Een advertentie plaatsen via Facebook

Een tweede methode om meer uit Facebook te halen is het maken van een advertentie. Het plaatsen van een advertentie via Facebook is een marketing middel dat steeds populairder wordt. Hierbij betaal je per 1.000 vertoningen en het gaat slechts om enkele euro’s. Om deze reden is het altijd aan te raden om een proef advertentie te starten zodat je direct kunt zien hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn.

 

Het groot voordeel van een Facebook advertentie is dat je de advertentie heel nauwkeurig nader kan specificeren. Zo kun jij bijvoorbeeld een advertentie voor een specifieke doelgroep specificeren. Ben jij bijvoorbeeld een winkel gespecialiseerd in dames kleding? Dan kun je met Facebook jouw doelgroep inrichten voor alleen vrouwen in een bepaalde regio met een bepaalde leeftijd. Zo baken je de doelgroep goed af zodat je budget in facebook advertenties optimaal benut worden. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van facebook marketing? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook contact opnemen met DoubleSmart. Deze specialisten helpen je graag verder bij het uitstippelen van een algehele marketing strategie.

Methode 3: Een Facebook shop

Als je nog meer uit je Facebook pagina wilt halen is het aan te raden om een facebook shop te ontwikkelen. Deze optie is vrij nieuw binnen Facebook waardoor jij binnen Facebook een winkel kunt openen. Hierdoor zijn jouw trouwe volgers in staat op via Facebook diverse producten aan te schaffen. Dit is zeker een aanrader omdat je hierdoor meer producten kunt verkopen via je pagina en dat is wat je wilt!

 

Het instellen van een Facebook shop is wel complex omdat je verschillende koppelingen moet invoeren. Om deze reden is het aan te raden om een specialist in te schakelen zodat je zeker weet dat het adequaat gebeurd. Meer weten? Vraag het ook deze specialist zodat je zelf een beslissing kunt maken of je het zelf doet of het uit laat voeren.