RT Marketing Begrippen
Image default
Aanbiedingen

Bananenplant

Bananenplant 

De bananenplant heeft meerdere benamingen. Heb jij de naam Musa, bananenboom of dwergbanaan eerder voorbij horen komen? Dan hebben we het over dezelfde plant, namelijk de enige echte bananenplant. De herkomst van de bananenplant bevindt zich in het Zuidoosten van Azië. Tegenwoordig is de bananenplant in veel tropische gebieden te vinden. Lees snel verder en ontdek meer over de bananenplant. Wie weet kom jij binnenkort jouw bananenplant kopen bij My Palmshop

 

Verzorgen van de plant 

De bananenplant bestaat voor ongeveer 80% uit water en heeft dus veel water nodig. In de zomer schijnt de zon, waardoor veel water verdampt; in de zomermaanden heeft de plant dus extra water nodig. De plant drinkt met de zomerse temperaturen ongeveer twee keer ten opzichte van de wintermaanden. De plant is niet bestemd tegen de koude wintermaanden in Nederland. Zet de plant dus lekker binnen achter de ramen. De plant houdt er niet van om direct volledig in het zonlicht geplaatst te worden. Je kunt de plant beetje bij beetje dichter bij het raam zetten. De plant went vanzelf aan de zomerse temperaturen, maar dit kan wel even duren. 

 

Onderhoud 

De bladeren verkleuren en dit kan je helaas niet voorkomen. De onderste bladeren van de plant verkleuren snel en worden bruin. Deze bruine randen kunnen worden afgeknipt, maar je mag het ook laten zitten. Na verloop van tijd zal het blad gaan afsterven, maar dit is niet erg. De bladeren kunnen ook een gele kleur aannemen; dit houdt in dat de plant teveel zonlicht krijgt. Ons advies is dan om de planten voor de ramen weg te halen. Daarnaast kunnen er ook een soort brandplekken ontstaan. Dit betekent dat de plant te weinig water en te veel zonlicht krijgt. 

 

Bananen 

Een van de bananenplanten is de Dwarf Cavendish. Deze plant heeft zich voldoende ontwikkelt als hij ongeveer 3,5 meter is geworden en vervolgens bananentrossen gaat ontwikkelen. De bananen van deze plant zijn in principe wel eetbaar, toch raden wij jou af om deze op te eten. Het kan namelijk zijn dat de plant is behandeld met een giftige stof als er ongedierte in de plant zit. 

https://www.mypalmshop.nl/