RT Marketing Begrippen
Image default
Eten en drinken

De meest gebruikte kruiden in Chinese gerechten

Wanneer je een chinees recept wilt koken zul je vast denken voornamelijk zoetzure saus te moeten gebruiken. Toch zit er achter de Chinese recepten veel meer dan dat; rijke, exotische sausjes met bijzondere kruiden welke de gerechten een bijzondere smaak geeft. In deze blog vertellen we je meer over de specerijen welke het meest gebruikt worden in de Chinese keuken.

Gember

Wie écht chinees wilt proeven, moet ook Chinese kruiden kunnen toepassen. Gember is een van de vele kruiden die wordt gebruikt. Je zult dit vast wel eens vaker in Aziatische wok gerechten hebben toegepast. Het is het echte basis ingrediënt en geeft een pittige maar frisse smaak. Je kunt gember ook in poedervorm krijgen maar wij geven zelf de voorkeur aan verse gember. Deze kun je zelf snijden of raspen.

Steranijs

Het wordt vaak vergeleken met anijszaad, maar dat is het niet! Steranijs heeft een hele diepe anijssmaak en wordt in zijn geheel gedroogd gebruikt. Het wordt vaak meegekookt in bijvoorbeeld een stoofpotje of sausje.

Koriander

Je lust het of je vind het hartstikke vies: Koriander. Koriander heeft een erg uitgesproken smaak, sommige mensen vinden het zelfs naar zeepsop smaken. Toch is het een onmisbaar kruid in de Chinese keuken.

Lente-ui en knoflook

Voor knoflook is geen uitleg nodig, het past namelijk overal bij en wordt in veel gerechten gebruikt. Lente-ui daarentegen is heerlijk om je gerechten te garneren of als toevoeging bij je roerbak gerecht.

Chinees Sittard

Mocht het nou niet lukken of heb je geen zin om zelf te experimenteren? Dan kun je altijd nog naar Chinees Sittard. De Chinees Sittard heeft de lekkerste authentieke Chinese gerechten.

https://pomlai-geleen.nl/