RT Marketing Begrippen
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van PVC vloeren

Steeds meer huiseigenaren ontdekken de voordelen van PVC vloeren. PVC vloeren, ook bekend als vinyl vloeren, zijn gemaakt van polyvinylchloride, een soort plastic. Het is een duurzame, gemakkelijk te reinigen, en betaalbare vloerbedekking optie die wordt geleverd in een verscheidenheid van kleuren en patronen. PVC vloeren zijn te koop bij veel vloerenwinkels zoals Bebo Parket. In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van PVC vloeren.

PVC vloeren zijn duurzaam

PVC vloeren zijn zeer duurzaam. Het is bestand tegen veel voetverkeer en ziet er nog vele jaren als nieuw uit. Bij een goede installatie kunnen PVC vloeren 20 jaar of langer meegaan. Dit maakt PVC een uitstekende keuze voor druk belopen ruimtes zoals keukens, badkamers, wasruimtes, en modder kamers. 

PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken

PVC vloeren zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Je kunt ze vegen, stofzuigen of dweilen zoals alle andere soorten vloeren. Gemorste vloeistoffen kun je gemakkelijk opvegen met een vochtige doek. Voor hardere vlekken kun je een milde zeep of afwasmiddel gebruiken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je je PVC vloeren verpest met agressieve chemicaliën.

PVC vloeren zijn betaalbaar

Zoals eerder vermeld, zijn PVC vloeren een zeer betaalbare vloer optie. Ze kosten minder dan de meeste soorten hardhouten vloeren en ze zijn veel gemakkelijker te leggen dan hardhouten vloeren. Je kunt PVC vloeren zelfs zelf leggen als je handig bent met gereedschap.

PVC vloeren zijn waterdicht

Een van de beste eigenschappen van PVC vloeren is dat ze waterdicht zijn. Dit maakt ze ideaal voor badkamers, keukens, wasruimtes en kelders waar gevaar voor waterschade bestaat. Als je iets op je PVC vloeren morst, zal dat het materiaal niet beschadigen of vlekken achterlaten.

PVC vloeren zijn bestand tegen schimmel en meeldauw 

Een andere geweldige eigenschap van een PVC vloer is dat ze bestand zijn tegen schimmel en meeldauw groei. Dit maakt ze ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, waar schimmel en meeldauw een probleem kunnen zijn met andere soorten vloer materialen zoals tapijt of hout.