RT Marketing Begrippen
Image default
Aanbiedingen

Een extra verdieping toevoegen aan je plattegrond

Je bent je huis ontgroeid. De kinderen worden groter en je hebt meer ruimte nodig. Maar je houdt van je buurt en wilt niet verhuizen. Wat doe je dan? Een optie is om een extra verdieping aan je plattegrond toe te voegen. Maar wat houdt dat in? Laten we eens kijken.

 

Geschiktheid van de woning 

Het toevoegen van een verdiepingsvloer aan je huis is een groot project. Het vereist de diensten van een architect of tekenaar om tekeningen te maken, en een bouwer die ervaring heeft met het werken aan woningen met twee verdiepingen. De eerste stap is bepalen of je huis geschikt is voor een extra verdieping. Dit houdt in dat de funderingen, steunbalken en dragende muren van je huis worden beoordeeld om te zien of ze het extra gewicht kunnen dragen. 

 

Bepaal de indeling

Als je huis geschikt is voor een extra verdieping, is de volgende stap het bepalen van de indeling. Dit houdt in dat je beslist waar de nieuwe trap komt en welke kamers op de nieuwe verdieping komen. Als je eenmaal een plan hebt, is de volgende stap het indienen van een bouwaanvraag bij je gemeente ter goedkeuring. 

 

Goedkeuring en je kunt van start 

Heb je eenmaal goedkeuring van de gemeente, dan is de volgende stap om met de bouw te beginnen! Dit houdt in dat je het plafond van je bestaande bovenverdieping afbreekt (als je die hebt), en dan de nieuwe vloer, muren en het dak bouwt. Als dit klaar is, kun je beginnen met de interne inrichting, inclusief het toevoegen van nieuwe vloeren, plafonds en muren. 

 

Het toevoegen van een extra verdieping aan je huis is een groot project, maar het kan een geweldige manier zijn om de extra ruimte te krijgen die je nodig hebt zonder te hoeven verhuizen. Als je overweegt een extra verdieping aan je huis toe te voegen, is de eerste stap een gesprek met een ervaren architect of tekenaar die kan beoordelen of je huis geschikt is en je kan helpen bij het plannen van de indeling van de nieuwe verdieping. Heb je eenmaal goedkeuring van de gemeente, dan kun je met de bouw beginnen!

 

https://www.noltemezzanine.nl/