RT Marketing Begrippen
Image default
Marketing

Een goede Online Strategie

 

Een online strategie is erg belangrijk om richting te geven aan je eigen online activiteiten.

1 Stel je huidige positie vast

De eerste stap op weg naar een goede online strategie, is het onderzoeken van de huidige markt.  Waar sta je op dit moment, wat is de vindbaarheid van je organisatie online, wat voor imago heb je bij je doelgroep en hoe presteer je ten opzichte van je concurrentie? Je kan gebruiken maken van onderstaande dingen.

Maak een nulmeting, waardoor je weet je waar je op dit moment staat. Maak daarnaast een concurrentieanalyse om te kijken hoe jij het doet in je branche.

2 Formuleer je missie, visie en doelstellingen

Nadat je weet hoe je als organisatie in de markt ligt ten opzichte van je concurrentie en doelgroep, is het belangrijk voor je online strategie om te weten wat je als organisatie zelf wilt uitstralen. Dit doe je door uit te zoeken waar je als organisatie staat, welke richting je op wilt en wat je in de komende jaren wilt bereiken.

3 Kijk en luister naar je doelgroep

Voor je online strategie is het ook erg belangrijk om te kijken en luisteren naar je doelgroep. Om dit te kunnen verwezenlijken, moet je zijn waar je doelgroep ook is. Heb jij tieners als doelgroep? Dan zijn social media zoals Instagram, Snapchat, YouTube en TikTok waarschijnlijk de plek waar je veel resultaat kunt behalen. Heb je juist mensen van middelbare of oudere leeftijd als doelgroep? Dan zijn social media zoals Facebook en LinkedIn wellicht een betere zet voor de online marketing strategie.

  • Kwantitatief doelgroeponderzoek
  • Kwalitatief doelgroeponderzoek
  • Social listening,.

4 Bekijk je huidige marketing kanalen

Als je je huidige positie, missie en visie, doelstellingen en de doelgroep hebt geanalyseerd, is het tijd om de middelen voor je online strategie te bepalen. Denk aan:

 

5 Contentkalender kan handig zijn

Je hebt de middelen bepaald en de content gemaakt (of laten maken). Fijn! De laatste stap om een goede online strategie te bepalen, is om die content overzichtelijk te hebben staan. Want wanneer moet je wat en waar plaatsen? Dit kan nog erg veel tijd in beslag nemen.

 

Hulp nog bij je online marketing strategie? BytEffekthelpt je graag verder!