RT Marketing Begrippen
Image default
Aanbiedingen

Fiets kopen: Hier moet je opletten

Fietsen is opwindend en bevrijdend. Het roept het innerlijke kind in velen van ons op. Het kind in je leven laten proeven van de vrijheid die een fiets kan brengen is een onschatbaar hulpmiddel op de weg naar de kindertijd en een fiets van hoge kwaliteit zal helpen de liefde voor het actieve en onafhankelijke leven te bevorderen.

De beste kinderfiets kopen

Opeens lijkt je 5- of 6-jarige op een reuzen aap op een kleine circusfiets en vraag je je (opnieuw) af hoe hij zo snel gegroeid is. Het stuur kantelt niet meer naar voren en de zadelpen is maximaal, maar toch ziet ze eruit alsof haar knieën haar kin gaan raken bij elke trapbeweging!

Dan weet je dat het tijd is voor de volgende maat. En overhaast het niet. Kinderfiets 20 inch wielen zijn een grote sprong voorwaarts vergeleken met hun 16 inch tegenhangers. In onze ervaring is het beter op een te kleine fiets te zitten dan op een te grote. Je zult merken dat dit ook voor jouw gezin geldt, vooral als je kinderen hebt die denkers zijn of een beetje terughoudend als ze nieuwe dingen proberen.

Versnelling

Bij de fiets 24 inch kun je kiezen uit drie versnellingen:

Single speed, interne versnellingsnaaf met 3 versnellingen, of 8-speed externe achterderailleur.

Misschien sta je te popelen om je kind op een fiets met versnelling te zetten – ik weet dat wij dat deden, maar sluit een goede single speed niet uit, plus dat ze een stuk lichter kunnen zijn (in feite ongeveer 2 pond lichter!).

Als je voor een versnellingsfiets kiest, moet je een model kiezen met versnellingen die het beste werken voor je kind: draaibaar of snel.

Budget

Laten we eerlijk zijn: deze fietsen zijn niet goedkoop. Lichtgewicht kinderfietsen is een nichemarkt die groeit, dus er is nu wat meer concurrentie, maar het is nog steeds niet budgetvriendelijk. Maar je weet wat je doet en beschouwt dit als een investering. Je bent net als wij: je wilt de reis van je kind op de fiets ondersteunen omdat je je passie met hen wilt delen en je weet dat de juiste uitrusting hun vaardigheden helpt versnellen. Het is leuker om op een fiets te rijden die minder dan de helft van je lichaamsgewicht weegt dan op een fiets die 3/4 van je gewicht weegt!

De kans is groot dat als je op zoek bent naar een fiets 26 inch voor je kind, je niet naar het warenhuis gaat omdat je op zoek bent naar iets lichts en van goede kwaliteit. 

Banden

Denk na over het soort fietsen dat jouw kind gaat doen.  Als ze 100% van de tijd op de stoep rijden, zoek dan een fiets met gladde, snel rollende banden.  Als ze veel op onverhard, grind, gras, modder, enz. zullen rijden, moet je ervoor zorgen dat de band iets breder is en wat extra profiel heeft. 

Zelfs als de fiets die je overweegt niet de beste banden heeft voor het favoriete type rijden van je kind, kun je later altijd nog banden wisselen.

 

https://www.chinaworks.be/hoe-kies-je-kinderfietsen/