Van dakpan naar rieten dakbedekking

7 dec

Nu je al jaren een pannendak hebt en het aan vervanging toe is, is het misschien tijd voor iets anders. Misschien is het goed om een rieten dak te overwegen. Een rieten dak zorgt voor een warme, robuuste en vooral frisse uitstraling die erg uniek is de afgelopen jaren.

Een rieten dak wordt geplaatst door een gespecialiseerde rietdekker en deze zorgt ervoor dat u het beste advies mogelijk krijgt over de mogelijkheden voor uw dak. Een rieten dak geeft het huis een unieke uitstraling en het is gemaakt van natuurlijke materialen.

Maar wat zijn nou eigen de kosten rieten kap? Het is lastig om dit te bepalen. Het is afhankelijk van een heleboel factoren en is moeilijk in één artikel te beschrijven. Het heeft te maken met het soort riet dat je gebruikt, de kosten voor de rietdekkers, het dak, de eventuele restauraties die plaats moeten vinden en welke extra’s je bij het dak wilt.

Je kan namelijk verschillende opties op je rieten dak plaatsen. Veel mensen denken dat een rieten dak zorgt voor brandgevaar, maar gelukkig is het daar goed tegen beschermd anno 2017. Je kan er voor kiezen om een bliksemafleider te plaatsen, een stalen onderconstructie ter preventie van brand en sproeiers die het dak zullen blussen in het geval van brand. Op deze manier bent u misschien nog wel beter beschermd tegen brand als met een gewoon pannendak.

Hoe lang gaat een rieten dak mee is de vraag die vaak gesteld wordt. Indien het goed onderhouden wordt kan een rieten dak minimaal 30 jaar mee gaan. Je moet dan wel kleine beschadigingen verwijderen, het mos goed weg poetsen en ervoor zorgen dat er geen vogels nestelen in je dak. 

Nu je dit weet, overweeg je een rieten dak al? Er zijn veel redenen waarom een rieten dak waarde toevoegt aan je dak.

http://www.rietwerk.nl/