RT Marketing Begrippen
Image default
Winkelen

Vier ideeën voor een originele muur in de keuken

Ben jij verhuisd of ga jij de keuken verbouwen en ben jij nog op zoek naar een mooie nieuwe muur? Een mooi interieur begint vaak bij een stijlvolle muur, dus het is belangrijk dat de muur helemaal aansluit bij wat jij in je hoofd hebt. Doe eens wat anders dan dat standaard behangetje of likje verf. In dit artikel delen wij vier originele ideeën voor op de muur.

Wandpanelen

Met wandpanelen kun je niet alleen een mooi dessin, maar ook textuur en reliëf aanbrengen op jouw muur. Er bestaan verschillende stijlen wandpanelen, maar houten wandpanelen kopen is zeker voor de keuken een erg leuk idee. Als jij gaat voor een landelijke inrichting van de keuken, zullen de wandpanelen zeker niet misstaan. Ga voor een volledige muur, of slechts een stukje van de muur voor een speels effect.

Krijtverf

Er bestaat speciale muurverf waarmee jij jouw muur kunt omtoveren tot een krijtbord. Zeker als je kinderen hebt, is dit ontzettend leuk! Met krijtverf kun je een deel van de muur tot krijtbord maken. Als je een beetje leuk kunt tekenen, kun je hier een mooie tekening op maken. Anders is een stuk krijtbord op de muur ook ontzettend handig voor planningen, to-do lijstjes of boodschappenlijstjes.

Magneetverf

Een beetje in hetzelfde straatje als de krijtverf die we in het kopje hierboven bespraken: er bestaat ook verf die van jouw muur een magneetbord kan maken. Een beetje hetzelfde idee, alleen kun je nu niet op je muur tekenen, maar je muur gebruiken om kaartjes, leuke posters of belangrijke papieren zoals een brief van de tandarts aan te hangen.

Tegels

Ga terug naar klassiek en ga voor een tegelmuur in de keuken. Dit is zeker boven het aanrecht ontzettend leuk. Als je tegels zoekt voor op de muur, kun je het beste gaan voor wat kleinere tegels en je kunt ook het best niet de hele muur bedekken, anders wordt het een hele drukke boel. Het is bijvoorbeeld ontzettend leuk om in een wat meer landelijke keuken tegels met een leuk printje boven het aanrecht of naast de muur te gebruiken. Het is een beetje retro, maar dat is vaak ook ontzettend leuk.