RT Marketing Begrippen
Image default
Marketing

Waarom is het zo handig om soms een online marketing freelancer in te huren?

Nederland telt steeds meer freelancers en er komen ook steeds meer specifiek gespecialiseerde freelancers bij. Het werken voor een baas wordt al langere tijd niet als de enige optie om aan geld te komen gezien. Veel mensen vinden het fijner om eigen baas te zijn en nemen hun freelance bestaan erg serieus. Waardoor jij als ondernemer van kwaliteit en gedrevenheid bij de freelancer uit kunt gaan. Vaak zijn freelancers nog meer gemotiveerd dan je eigen medewerkers en dat kan veel opleveren. Freelancers werken hard en proberen de opdracht zo perfect mogelijk bij je uit te voeren. Zij zijn hun eigen visitekaartje dus kunnen zich geen fouten permitteren. In deze blog lees je waarom het handig is om een freelancer in te huren.

Welke voordelen zitten er aan het inhuren van een freelancer?

Als ondernemer weet je als geen ander dat personeel geld kost, veel geld. Maar wist je ook dat een freelancer in eerste instantie duur lijkt, maar je uiteindelijk minder geld aan een freelancer kwijt bent dan aan een personeelslid in vaste dienst? Daarnaast valt de freelancer niet onder het reguliere arbeidsrecht. Dus wanneer hij of zij ziek is, betaal je geen ziektekosten. Dit dient de zelfstandige freelancer allemaal zelf te regelen en dit komt dan ook voor eigen rekening. Daarnaast zijn freelancers vaak meer gemotiveerd en doen zij hun werk secuurder, omdat ze een goede recensie van je willen, waardoor ze weer bij andere opdrachtgevers kunnen worden ingehuurd.

Kies voor een online marketing professional om bepaalde werkzaamheden uit handen te geven

Ben je op zoek naar een freelance SEO specialist of een freelance SEA specialist? Dan kun je vaak zeer gespecialiseerde personen vinden, die echt van meerwaarde voor je onderneming kunnen zijn. Wanneer je zelf een ondernemer bent, maar je niet genoeg tijd hebt om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, of je weet al dat er een periode aan zit te komen waarop het veel drukker wordt, is het ideaal om een extra paar handen in te schakelen.

De stap om personeel in dienst te nemen is groot. Terwijl je een freelancer voor een korte periode kunt inzetten, waarna je weer afscheidt van hem of haar neemt. Dit kost je veel minder energie en je kunt ervan uitgaan dat je een gekwalificeerd persoon in huis neemt. Zorg wel dat je duidelijke afspraken met elkaar maakt en dat je zeker weet dat de freelancer bij je bedrijf past.