RT Marketing Begrippen
Image default
Marketing

Wees online ook zichtbaar met een eigen website!

Ben je ondernemer en wil je ervoor zorgen dat je klanten ook online bij je terechtkunnen? Dan is het wel zo handig om een website te bouwen, of om een webbouwer in te huren. Wist je dat veel fysieke winkels tegenwoordig ook een webshop hebben? Op die manier kunnen je klanten zelfs bij je terecht op het moment dat de winkel gesloten is en jij vrij bent. Er is niets fijner dan dat je winkel gewoon door blijft draaien terwijl je niet in de winkel staat. Om die reden zijn webshops steeds populairder geworden. In deze blog lees je in ieder geval hoe je een website kunt bouwen en wat je daar allemaal voor moet regelen.

Op welke manier kun je de website online zetten?

Voordat je aan de website begint, moet je een domeinnaam vastleggen. De domeinnaam kan de naam van je onderneming zijn of een andere naam naar keuze. Het gaat er in ieder geval om dat (potentiële) klanten je online terug kunnen vinden en dat de domeinnaam makkelijk te onthouden is. Een domeinnaam is uniek, dus je dient een naam te registreren die nog niet in gebruik is. Heeft iemand de domeinnaam die jij op het oog hebt, voor zijn of haar website gebruikt? Dan kun je diegene een voorstel doen om de domeinnaam over te kopen. Wil de eigenaar dat niet? Dan dien je toch echt een andere domeinnaam voor jezelf uit te zoeken.

Hoe zorg je ervoor dat je een professioneel ogende website maakt?

Wil je makkelijk een professionele website bouwen? Dan kun je een WordPress-website maken. Wist je dat je bij WordPress uit verschillende thema’s kunt kiezen waardoor je de de basis van je website binnen no-time online zet? Doordat je zelf goed voor ogen hebt hoe je wilt dat de website eruit komt te zien, kun je het thema kiezen die het dichtst bij je idee in de buurt komt. Daarna hoef je alleen maar je huisstijl op de hele website toe te passen. Upload je logo, voeg foto’s, blogs en andere content aan je website toe, en je kunt al online. Het scheelt je veel geld en tijd wanneer je zelf een website maakt. Dat is vooral ideaal als je een beginnend ondernemer bent en je nog niet zoveel budget te besteden hebt. Een professionele uitziende website bouw je met WordPress!

Doe voordat je begint met bouwen inspiratie op

Als je niet helemaal weet hoe je website er uit moet zien, dan kan je altijd om je heen kijken en inspiratie opdoen. Het is slim om altijd even bij de concurrentie te kijken. Zoek binnen Google op producten en diensten die jij ook levert en bezoek de websites die uit de resultaten komen. Kijk hoe zij de website hebben opgezet en noteer de dingen die je leuk of goed vindt. Op die manier doe je inspiratie op en weet je zelf ook beter wat je moet bouwen.