RT Marketing Begrippen
Image default
Aanbiedingen

Welke oprijplaten zijn voor mij de juiste keuze?

Welke oprijplaten zijn voor mij de juiste keuze?

Om machines, auto’s, motoren en kruiwagens op de laadvloer van aanhangers te rijden en ze er weer af te rijden, worden oprijplaten gebruikt. Veel gestelde vragen zijn: Welke oprijplaten heb ik dan precies nodig? Ga ik voor een kunststof, stalen of aluminium oprijplaat? Hoe lang en hoe breed moet de oprijplaat zijn? Deze vragen zullen in deze blog behandeld worden. Wij zullen bij elke oprijplaat langsgaan om de verschillen te vertellen zodat jij zo meteen precies weet welke oprijplaat je nodig hebt!

Wat voor oprijplaten zijn geschikt voor mijn aanhanger?

Voor professioneel gebruik is er een groot aantal verschillende oprijplaten te koop. Daarbij is het laadvermogen van belang evenals de lengte en vorm van de oprijplaat om te bepalen wat de oprijhoek en dus ook de belasting wordt. Met een handige rekenformule kan je dit uitrekenen. Als je een voertuig moet laden die een oprijhoogte heeft van 45 cm met een stijging van 30%, bereken je als volgt: oprijhoogte (cm) gedeeld door de maximale hellingshoek (30) x 100 = de lengte van de oprijplaat.

Waarom kunststof oprijplaten kiezen?

Kunststof oprijplaten zijn erg gemakkelijk om mee te werken omdat ze erg licht zijn. Het laden en lossen van de lading wordt makkelijker gemaakt met lichte oprijplaten. Het voordeel is dus dat ze lichter zijn dan stalen oprijplaten. Kunststof oprijplaten zijn ook de goedkoopste optie, de aluminium en stalen oprijplaten zijn vaak prijzig. Zoek je dus een voordelige oplossing, dan adviseren wij kunststof oprijplaten. De kunststof oprijplaten zijn ook nog eens goed bestand tegen slijtage, hierdoor kan je langer genieten van je oprijplaten. Ook een duurzame oplossing dus!

Zijn stalen oprijplaten de juiste keuze voor mij?

Zoek je hele stevige oprijplaten? Dan heb je de stalen oprijplaten nodig, deze zijn veruit de stevigste. Als je dus een zware lading wilt vervoeren zoals graafmachines, auto’s of andere zware belasting? Dan is de beste optie een stalen oprijplaat. Op deze oprijplaten kan je altijd vertrouwen. Een nadeel is dat deze aan de zware kant zijn. Ze zijn ook gevoelig voor roestvorming, wij adviseren daarom om te kijken naar roestvrijstalen oprijplaten of gegalvaniseerde oprijplaten. Door een sterke laag die beschermt tegen corrosie gaan verzinkte platen ook langer mee. Verzinkte oprijplaten zijn vaker duurder dan gegalvaniseerde oprijplaten, maar gegalvaniseerde oprijplaten zijn weer minder goed bestand tegen roest. Ze goed opbergen is dan de juiste oplossing!

Veel aanhangers hebben tegenwoordig een geïntegreerde schacht voor oprijplaten!

Een lekkere lichte aluminium oprijplaat!

Wij raden jou aan om een aluminium oprijplaat te kiezen als je vaak moet rondsjouwen met oprijplaten. De stalen en kunststof oprijplaten zijn namelijk zwaarder dan aluminium oprijplaten. Sommige zijn zelfs voorzien van een handvat. Hierdoor wordt het verplaatsen heel gemakkelijk. Aluminium oprijplaten roesten ook niet! Dit zorgt ervoor dat de oprijplaten langer meegaan en dat is dus erg duurzaam. Bij juist gebruik gaan ze jarenlang mee. Wil je een grasmaaier vervoeren? Daarvoor zijn er gebogen oprijplaten van aluminium beschikbaar. Het laden van een grasmaaier is hierdoor veel makkelijker. Het is nog wel belangrijk om rekening te houden met wat je vervoeren wil, als dit een auto is en dus een zwaar object, dan adviseren wij toch lange oprijplaten van staal. Hoe langer de oprijplaat, hoe lager de oprijhoek en hoe minder kracht het kost om op de aanhanger te komen.

Oprijplaat aanhanger kopen van Aanhangwagendirect?

Weet je van welk materiaal jouw oprijplaat moet zijn? In het assortiment zijn genoeg oprijplaten van Aanhangwagendirect te koop. Weet je het nog niet helemaal zeker? Of loop je tegen een probleem? Neem dan contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij geven jou een vrijblijvend advies en helpen jou om de juiste keuze te maken voor een oprijplaat aanhanger.