RT Marketing Begrippen
Image default
Bedrijven

5 redenen om nu een duik te nemen in een zwembad!

Een duik in het zwembad? Dat is een goed idee! Zwemmen is namelijk leuk én gezond op elke leeftijd. Het heeft ook nog heel wat voordelen voor je lichaam én geest. Welke dat zijn lees je hier!

De voordelen van zwemmen

Een frisse duik in het zwembad draagt bij aan meer dan alleen een betere conditie. Het draagt namelijk ook bij aan een gezonde levensstijl en dat is voor veel verschillende dingen goed:

Sterke rugspieren

Je kunt je rug versterken door te gaan zwemen. In het zwembad ben je immers gewichtsloos want je lichaam wordt als het ware gedragen door het water. Hierdoor kun jij je rugspieren versterken zonder je gewrichten te veel te belasten.

Anti-stress

Als je veel last van stress hebt is het geen verrassing dat je spieren vaak gespannen staan. Een massage kan verlichting bieden, maar een halfuurtje in het zwembad kan ook wonderen verrichten. Je spieren worden namelijk losser en minder stram terwijl je zwemt, hierdoor raak je ontspannen.

Zwemmen is goed voor de lijn

Je verbrandt bij een zwemtraining ongeveer evenveel calorieën als met hardlopen. Je verbrand al 300 kcal als je een half uurtje zwemt!

Zwemmen zorgt voor een goede conditie

Regelmatig sporten is goed voor je conditie en dit geldt ook in het zwembad. Je longcapaciteit zal je zien stijgen en je merkt dat je minder snel buiten adem bent bij slechts één keer per week zwemmen. Hierdoor zal elke inspanning die jij neemt, zoals lopen of de trap nemen een stuk vlotter gaan!

Door te zwemmen heb je minder kans op hart- en vaatziekten

Zwemmen is een cardiovasculaire inspanning en verlaagt je bloeddruk en cholesterolniveau. Dit verkleint de kans p hart en vaatziekten aanzienlijk als je minstens 3 keer per week 30 minuten zwemt of een andere sport beoefend waarbij je hartslag versneld.

https://outathome.com/nl/zwembaden