RT Marketing Begrippen
Image default
Bedrijven

Problemen met groepsvakken

Elektrische overbelastingen worden beschermd door zekeringen die zijn ontworpen om het huis en alle aangesloten apparatuur te beveiligen. Het is mogelijk dat een zekering regelmatig doorslaat of kapot gaat en moet worden gereset. Dit is vaak een teken van defecte bedrading of een kortsluiting in de doos. Een elektricien kan de oorzaak van het probleem lokaliseren. Een of meer van hen kunnen op elk moment losraken. Dit kan erop duiden dat de aansluitingen gecorrodeerd of anderszins mechanisch beschadigd zijn. Roep altijd de hulp in van een deskundige in plaats van te proberen de situatie zelf op te lossen. Dit is een duidelijke indicatie dat er iets mis is. Oververhitting veroorzaakt doorgebrande zekeringen of gesmolten klemmen, wat aangeeft dat er een aanzienlijk probleem is met de groepsbox. De sissende of ploffende geluiden of een sterke geur die eruit komt, zijn duidelijke indicatoren van een aanzienlijk intern probleem.

Een problematische groepsbox repareren

Het is van cruciaal belang om de exacte locatie van de storing te lokaliseren. Dit zal u helpen te bepalen welke zekering de oorzaak van het probleem is. Het omdraaien van de lichtschakelaars in elke kamer om te bepalen welk stroomverlies een uitstekende techniek is om te testen. Houd vervolgens de lichten uit en koppel een deel van de apparatuur in de getroffen gebieden los. U loopt het risico de zekering door te blazen of het elektrische paneel opnieuw te laten struikelen als u alles aan laat staan ​​en vervolgens de stroomvoorziening met een nieuwe zekering herstelt. De hoofdstroom naar de groepenkast moet dan uitgeschakeld zijn. Dit wordt normaal gesproken bereikt via uw elektrische paneel en het is essentieel voor uw veiligheid. Een groepenkast vervangen kunt u het beste aan een ​​elektricien overlaten als deze al beschadigd is.

Wanneer een elektricien bellen voor probleem groepenkasten?

Stroomonderbrekers in moderne huizen en bedrijven hebben stroomonderbrekers die afgaan of uitschakelen om uw huis of bedrijf tot stilstand te brengen. Stroomonderbrekers hebben voornamelijk vervangen zekeringen die apparaten voor eenmalig gebruik zijn die moeten worden vervangen nadat ze door overmatig vermogen zijn doorgebrand. Dit kan eenvoudig worden gereset door de schakelaar of hendel over te halen. Een stroomonderbreker die vaak uitschakelt of een gesprongen zekering is slechts één teken dat een gekwalificeerde huis- of bedrijfs elektricien nodig is. Als het aansluiten van minder apparaten het probleem niet oplost of als de zekering of stroomonderbreker blijft doorbranden, bel dan de elektricien zodat u de regels voor het vervangen kent. Als u ook andere gevaren signalen opmerkt, zoals smeltende draden en vieze geuren, moet u een elektricien ernaar laten kijken.