RT Marketing Begrippen
Image default
Bedrijven

Staalconstructiebedrijf Molenschot Industriebouw leidt de toekomst van hypermoderne bedrijfshallen

Hypermoderne bedrijfshallen met slimme lichtlijnen, beveiligingscamera’s en een energiezuinige machinekamer hebben de toekomst! Maar is het slim om te kiezen voor staal, beton of hout als hoofdmateriaal? Een combi, is dat misschien mogelijk? Een firma die alles weet van hedendaagse bedrijfsgebouwen is staalconstructiebedrijf Molenschot Industriebouw. De medewerkers hebben ervaring met showrooms, logistieke hallen, winkels, bouwmarkten, kantorenpanden en fabrieken. Het Molenschot-team bestaat onder meer uit inkopers, planners, ontwerpers en engineers die stuk voor stuk ervaren zijn in de staalconstructie branche.  

Een engineer, in het Nederlands ingenieur, heeft een technische opleiding. Op vandale.nl lezen we:

1 bezitter van de academische graad, gelijkwaardig aan master, van een technische universiteit en de landbouwuniversiteit of hun voorlopers, afgekort: ir.

2 (Nederland) bezitter van het einddiploma van een hts, hogere landbouwschool e.d.; bachelor, afgekort: ing.”

Binnen het vakgebied van de ingenieur vallen bijvoorbeeld autotechniek, elektrotechniek, human technology, logistiek, luchtvaarttechniek, mijnbouwkunde, milieuwetenschappen, technische bedrijfskunde, scheepsbouwkunde en telematica. Laatstgenoemde discipline lichten we toe. Afgestudeerden in de telematica houden zich bezig met telecommunicatie en informatica. Hoofdonderwerpen zijn computernetwerken, dataverbindingen en elektrotechniek, satelietcommunicatie en moderne telefoonverbindingen. Van oorsprong is telematica gericht op de zakelijke markt. De individuele consument wordt – in deze tijd van cloudcomputing, augmented en virtual reality – echter steeds interessanter voor telematicawetenschappers. Op www.wikipedia.nl lezen we dat er in Europa in ieder geval drie tweejarige masteropleidingen telematica zijn, te weten aan de Universiteit Twente (UT) in Enschede, de Technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen (NTNU) in Trondheim en de Universiteit Carlos III van Madrid (UC3M) in Spanje.

We keren terug naar het hoofdonderwerp van dit verhaal: de werkzaamheden van bouwbedrijf Molenschot. Een Belgische firma trouwens, met ook veel klanten in Nederland. Op de website lezen we dat deze industriële bouwer een eigen architect in huis heeft. Die architect is aangesloten bij de Orde van Architecten. Inschrijving bij de orde is in België voor architecten verplicht. De orde “ (…) houdt toezicht op de eer, de discretie en de waardigheid van de leden van de Orde in de uitoefening of naar aanleiding van de uitoefening van het beroep. (…) “ Zo lezen we op https://www.architect.be/.

https://www.molenschot-industriebouw.nl