RT Marketing Begrippen
Image default
Dieren

drie tips om je kat thuis te laten

Je kent het wel, je hebt een nieuwe kitten, maar deze heeft de eerste paar dagen moeite met aanpassen aan zijn/haar nieuwe huis. Vaak vindt de kant altijd wel zijn of haar weg, toch is het goed om de kat te helpen met het aanpassen. Om je hierbij te ondersteunen hebben wij in dit artikel drie tips om je kat thuis te laten voelen opgesomd.

 

De eerste tip die wij u willen geven is om al zoveel mogelijk kattenspullen in huis te halen. Je kan hierbij denken aan een kattenmand om in te slapen, of een aantal leuke speeltjes. Kittens zijn vaak super speels en vinden het leuk om veel bezig te zijn. De kat vindt natuurlijk niet alle speeltjes even leuk, dus ga vooral door met wat de kat leuk vindt om te doen. Een online dierenwinkel heeft al dit soort producten vaak in huis. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de dierenwinkel Gouda.

 

De tweede tip is alleen van toepassing wanneer u andere huisdieren hebt wanneer de kat voor het eerste komt. De grootste tip hierin is dat je ze lekker hun eigen gang laat gaan. Wanneer de katten echt lelijk doen tegen de nieuwe kat, kan je deze wel even in bescherming nemen. Let wel op dat je dit niet te veel doet, de kat moet zichzelf uiteindelijk kunnen redden. Verder moet je de kat wel stimuleren in de omgang met de andere katten. Het duurt vaak een paar dagen, maar uiteindelijk vindt de kat altijd zijn draai.

 

De derde tip die wij geven is om precies hetzelfde voer te geven als aan de andere katten. Het kan zijn dat de nieuwe kat het voer niet gewend is, en of niet lekker vindt. Toch is het dan van belang om hetzelfde voer te geven. Dit zorgt namelijk voor een goede balans tussen de katten. Wel is het goed om iedere kat een eigen voerbak te geven. Hierdoor weten de katten precies waar ze aan toe zijn. Onderscheidt tussen de katten maken, merken de katten als geen ander.

http://bonqers-dierenwinkel.nl