RT Marketing Begrippen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is loopbaancoaching

Loopbaancoaching is gericht op vragen rond loopbaan en studie. Je gaat op zoek naar je persoonlijke drijfveren en kwaliteiten

Voor iedereen die persoonlijke groei en ontwikkeling belangrijk vindt.

Een loopbaancoach biedt trajecten aan op het gebied van managementcoaching, outplacement en loopbaancoaching. Elk traject is doel- en resultaatgericht en wordt in nauw overleg met de klant samengesteld. Het is ook mogelijk om een workshop organisatie-, loopbaan- en familieopstellingen te volgen.

Een loopbaancoach staat volledig open voor jouw persoonlijke verhaal en begeleidt je om weer in verbinding te komen met jezelf zodat je gaat begrijpen waarom je dingen doet zoals je ze doet. Je krijgt duidelijk wie jij bent en zodoende ga je jezelf meer waarderen.

Of je nu voor een workshop volgt of voor een individuele sessie komt, je zult versteld staan van je eigen potentie en creativiteit.

Een loopbaancoach gunt jou de reis van je hoofd naar je hart om zodoende een gelukkiger en blijer leven te leiden. Wanneer kan een loopbaancoach iets voor jou doen? Als je last hebt van:

– stress

– (faal)angst

– onzekerheid

– te weinig zelfvertrouwen

– opgelopen trauma’s

Loopbaancoaching kan ook gecombineerd worden met outplacement of een spoor 2 re-integratietraject.

Zowel werkende als niet werkende personen kunnen soms het gevoel hebben even niet ‘vooruit te komem’. In dat geval is het soms een grote uitdaging om weer in beweging te komen en zo nieuwe perspectieven te krijgen.

Met de intensieve coaching en begeleiding door een loopbaancoach ga je op een nieuwe manier naar  je eigen mogelijkheden kijken. Zo vind je authentieke oplossingen die geheel uit jezelf komen, en kun je weer snel zelfstandig verder.

Een loopbaancoach richt zich dus vooral alleen op je als persoon, maar zal je ook uitdagen om goed te kijken naar wat er om je heen gebeurt en je eigen aandeel daarin te analyseren. Enerzijds moet dit leiden tot acceptatie: neem de ander zoals hij is en laat zaken los die je niet kunt veranderen. Anderzijds focust een loopbaancoach zich op mogelijkheden die voorheen onderbelicht bleven: neem nieuwe stappen en maak keuzes die bij jou passen!

Zo neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven en leerproces. Je kunt verder, omdat je het beste uit jezelf tevoorschijn hebt gehaald. Er komt dus ook tijdig een einde aan de begeleiding van een loopbaancoach.

https://www.outplacementbureau.nl