RT Marketing Begrippen
Image default
Huishoudelijk

Is het aanleggen van zonnepanelen het waard?

Het aanleggen van zonnepanelen is niet alleen een goed idee voor het milieu, het is ook heel fijn voor je portemonnee. De winst is namelijk verkrijgbaar met een rente van 4 procent op je spaarrekening, probeer dat nog maar ergens bij een bank te vinden. Je bespaart namelijk niet alleen energiekosten, stroom dat je levert aan het net brengt ook nog een vergoeding.

De kosten van 6, 10 of 18 zonnepanelen

De algemene regel bij de aankoop van zonnepanelen luidt: hoe meer zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het wordt. Zo kost een set van 6 zonnepanelen € 560 per stuk en bij een set van 18 is dat € 440.  Een set van 6 heeft dan een afgeronde totaalprijs van € 3.400, een set van 10 € 5.000 en een set van 18 € 7.900.

Kosten verlaagd door btw teruggave

Het aankoopbedrag kun je doorgaans ook verlagen door de btw terug te vragen bij de belastingdienst. Dit kan vaak al 21 procent van de kosten schelen. Bij een set van 10 panelen is dat al snel € 790.

Subsidie voor het aanleggen van zonnepanelen in Hoofddorp

Het is vaak ook mogelijk om van gemeenten of provincies subsidie te krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen. Om uit te zoeken of het plaatsen van zonnepanelen Hoofddorp gesubsidieerd wordt, kun je de Energiesubsidiewijzer bekijken.

De opbrengsten van zonnepanelen

De kosten heb je in één keer uitgegeven, echter blijft de besparing jaarlijks terugkomen. Alhoewel dit wel in mindere mate zal zijn, waardoor de terugverdientijd vrij lang is, zul je op den duur eraan gaan verdienen. Je hoeft namelijk geen energie meer te kopen en hetgeen je niet verbruikt, lever je tegen een vergoeding aan het elektriciteitsnet.

https://nl-zonnepanelen.nl/zonnepanelen-hoofddorp/