RT Marketing Begrippen
Image default
Gezondheid

Wat is yoga

Als mensen het woord yoga zien denken ze vaak dat het alleen maar oefeningen doen is. Maar yoga is meer dan alleen oefeningen en mediteren doen. Tot in de kern is yoga een levenswijze die je lichaam en geest in balans kan brengen. In onze westerse samenleving leven we soms zo snel en onder zoveel druk dat we een verstoring tussen lichaam en geest creëren. Deze verstoring zorgt ervoor dat we ons moe gaan voelen en dat we steeds meer stress ervaren.  Stress is een steeds vaker voorkomende benaming, omdat we vaak meer druk ervaren vanuit werk, school en de samenleving op zichzelf. Stress kan op termijn vaak nog voor andere lichamelijke en geestelijke uit vallingen zorgen. Hieronder vertellen we wat meer over yoga en ook iets over de beste yogashop van Nederland!

Yoga en haar voordelen

Door yoga te beoefenen kan je de balans tussen lichaam en geest herstellen. Je zal mentaal sterker worden en ook zal je bewuster gaan worden van je lichaam. Door bewuster te worden van je lichaam, zal je pijntjes en andere mankementen eerder merken. Ook zal je lichaam flexibeler en levendiger gaan worden. In onze huidige samenleving staat zitten en liggen vaak vrij centraal. We werken zittend en vaak als we thuis komen gaan we liggen of zitten om te ontspannen. Dit kan er voor gaan zorgen dat onze lichamen stijf worden en dit kan weer voor allerlei pijntjes zorgen.

Door yoga te beoefenen kunnen we ervoor zorgen dat onze lichamen flexibel worden en deze stijfheid tegengaan. Ook kunnen we door de yogaoefeningen te doen pijn verlichten. Veel mensen hebben vaak last van hun rug of gewrichten door bepaalde oefeningen te doen kunnen we er voor zorgen dat dit minder wordt.

De Manduka yogamat

De Manduka yogamat is een van de beste yogamatten van op de markt en de kan je bestellen via de yogashop. Als je yoga beoefend moet je vaak veel oefeningen op de grond doen. Om dit op de harde ondervloer te doen kan het vaak pijn doen en je afleiden. Door een Manduka yogamat van de yogashop te gebruiken kan je ervoor zorgen dat je een zachte ondergrond hebt. De Manduka yogamat zorgt ervoor dat je geen pijn voelt en dat je ook niet afgeleid wordt. De Manduka yogamat van de yogashop is een kwalitatieve en duurzame yogamat waar je vaak ook levenslange garantie op hebt.  

https://www.yogashop.nl/nl/brands/manduka/