RT Marketing Begrippen
Image default
Gezondheid

Hebben mannen of vrouwen vaker last van gehoorverlies?

We weten allemaal wel dat ons gehoor afneemt naarmate we ouder worden. Vaak associëren we gehoorverlies met een leeftijd van 50+. We hebben er al op ingesteld om een Apparaat tegen gehoorverlies aan te moeten schaffen als we die leeftijd hebben bereikt. Slecht nieuws: gehoorverlies begint in feite al eerder, namelijk rond je dertigste. Natuurlijk kun je er zelf van alles aan doen om dit gehoorverlies te beperken. Zo kun je bijvoorbeeld een hoortoestel aanschaffen bij Van Boxtel Hoorwinkels – Hoortoestellen, maar je kunt ook beginnen met het dragen van oordopjes die het geluid dempen. Of je kunt muziek bewust wat harder zetten. Kortom, je kunt er zelf voor zorgen dat je gehoor in mindere mate wordt beschadigt. Helaas is gehoorverlies niet onvermijdelijk, maar je kun het wel ‘uitstellen’. Weet jij trouwens wie er vaker last heeft van gehoorverlies, vrouwen of mannen? In dit artikel lees je hier meer over.

 

Vrouwen horen beter dan mannen

 

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat mannen eerder in een apparaat tegen gehoorverlies moeten geloven. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat het gehoor van mannen maar liefst twee keer zo snel afneemt als het gehoor van vrouwen. Ook hebben vrouwen tot ongeveer een vijftigste levensjaar een relatief hogere gehoorgrens als het gaat om een spraakfrequentie van zo’n 1000 hertz in vergelijking tot mannen. Hup mannen, op naar de Van Boxtel Hoorwinkels – Hoortoestellen zou ik zeggen. Hoe dit verschil kan ontstaan? Experts die het wetenschappelijk onderzoek hebben onderzocht, verklaren dit door het verschil in leer- en luistervaardigheden. Hierdoor zijn vrouwen overigens vaak ook betere praters.

 

Kortom, we kunnen uit diverse onderzoeken concluderen dat mannen sneller aan het apparaat tegen gehoorverlies moeten geloven. Vrouwen hebben over het algemeen minder snel last van gehoorverlies. Twijfel jij of je last hebt van gehoorverlies? Dan kun je altijd terecht bij Van Boxtel Hoorwinkels – Hoortoestellen voor een check.