Stappen om een nieuwe werknemer aan te nemen

1 jul

Je bedrijf groei en het wordt tijd om een nieuwe werknemer aan te nemen. Je wilt natuurlijk alleen de beste mensen in dienst. Het is daarbij belangrijk dat de stappen voor een sollicitatiegesprek goed zijn. Als je zorgt dat de voorbereiding goed is, dan is de kans groter dat de juiste kandidaten langs komen voor een sollicitatiegesprek. Je moet tijdens de sollicitatieprocedure rekening houden met de sollicitatie code. Hieronder een paar tips om dit goed te laten verlopen

 

Functieomschrijving

Het is belangrijk dat je zelf goed weet wat jouw bedrijf nodig heeft. Schrijf de taken die nodig zijn om de functie goed te vervullen in een functieomschrijving. Daarnaast kan je de verwachtingen en eisen die je stelt opnemen in de functieomschrijving

 

Vacature

Als het duidelijk is waar je naar op zoek bent dan kan je een vacature gaan plaatsen. Dit kan je doen op je eigen website of sociale media. Echter heeft dit vaak niet z’n groot bereik. Er zijn genoeg vacaturesites met een enorm bereik om jouw vacature te promoten. Daarnaast kan je via deze sites ook makkelijk specifieke richtingen, branches of regio’s bereiken. In de vacature zet je een samenvatting van de functieomschrijving. Hou je vacature kort en krachtig. Als mensen enorme lappen tekst moeten lezen haken ze meestal af.

 

Selectie

Uit alle binnen gekomen sollicitaties selecteer je de kandidaten die voor jouw gevoel het best bij jouw bedrijf passen. Vaak is het slim om er eens met iemand samen naar te kijken omdat die misschien andere dingen ziet dan jij. Wil je het zekere voor het onzekere nemen dan kan je altijd nog een referentiecheck doen. Zo kom je meer te weten over de werkhistorie van een klant.

 

Sollicitatie

Als je een paar geschikte kandidaten hebt gevonden dan kan je ze uitnodigen voor het sollicitatiegesprek. Naast een gesprek kan je ook nog een sales assessment doen om zeker te weten dat de kandidaat bij je bedrijf past. Meestal voer je minimaal twee gesprekken. In het eerste gesprek is het vooral kennis maken en kijken of de functie past. En in het tweede gesprek worden vaker de arbeidsvoorwaarden besproken.

https://www.testgroup.nl/sales-assessment/