RT Marketing Begrippen
Image default
Aanbiedingen

Tips om een sales professional te zoeken

De laatste tijd is het steeds lastiger om goed personeel te vinden. Er is een krapte op de arbeidsmarkt wat ervoor zorgt dat er veel meer vacatures open staan dan dat er werkzoekenden zijn. Maar wil je een bedrijf laten groeien, dan is het belangrijk dat er op elke positie goed personeel zit. Zeker met het probleem dat als een functie niet opgevuld kan worden dit meer druk voor het huidige personeel oplevert. Het is daarom van belang dat er binnen een redelijke termijn goede kandidaten gevonden worden. Een van de oplossingen voor dit probleem is de werving en selecties salesuit te besteden aan een recruitment bureau. Hieronder zal beschreven staan hoe dit werkt.

Stap 1:

Allereerst zal er een gesprek plaatsvinden tussen het recruitment bureau en jouw organisatie. Hierin zal de organisatie in beeld worden gebracht en krijgt het recruitment bureau een goed beeld van de organisatie. Aan de hand van deze bevindingen kan het bureau een inschatting doen over de soort kandidaten die bij het bedrijf zullen passen. Nadat dit allemaal bekend is kan het recruitment bureau aan de slag met het vinden van de juiste kandidaten.

Stap 2:

Daarna zal er een functieprofiel opgesteld worden, aan de hand van dit profiel zal de kandidaat gevonden worden. Tijdens het maken van dit profiel zullen de organisatiedoelen en organisatiecultuur gebruikt worden. De opdrachtgever kan zelf nog bepaalde competenties toevoegen die wenselijk zijn. De organisatie kan verder bij het recruitment bureau aangeven welke punten zwaarder wegen en welke minder zwaar. Aan de hand hiervan kan het recruitment bureau een zo goed mogelijke selectie maken.

Stap 3:

Nadat het bureau aan de slag is geweest met het zoeken naar mogelijke kandidaten zal er een voorselectie gemaakt worden. Op deze manier wordt de organisatie niet overspoeld met sollicitaties, maar zullen alleen de meest interessante kandidaten uitgenodigd worden. Op deze manier zullen er geen onnodige sollicitaties gedaan hoeven te worden. Door je volledig te focussen op geschikte kandidaten kan de beste keuze gemaakt worden en zal de beste kandidaat uitgekozen worden.

https://www.matchfortalent.nl/