RT Marketing Begrippen
Image default
Bedrijven

Wat is het verschil tussen een groepen en meterkast?

De meeste mensen denken dat de meterkast en groepenkast hetzelfde is maar dat is eigenlijk niet zo. De meterkast is de hele kast in het geheel en de groepenkast is de kast in de meterkast. De meterkast is alleen dus eigenlijk een kast. Wanneer mensen zeggen dat ze meterkast willen vervangen bedoelen ze dus eigenlijk de groepenkast. Je de hele meterkast oftewel je groepenkast vervangen voor ongeveer zo een 600 euro. Dat is dan een meterkast/groepenkast met een van de meeste dingen erop. De meterkast/groepenkast is dus nu soort van een synoniem maar officieel is het een heel ander woord. Veel mensen zeggen woorden wat niet bestaan zoals: in plaats van vegen zeggen ze bezemen wat officieel geen woord is. De groepenkast is een best grote apparaat met veel plugs en is meestal zwart van kleur.

Meterkast is de kast zelf

De meterkast is de kast zelf en niet de groepenkast. De meterkast zitten meerdere soorten dingen in. Je kan een gastank erin hebben, een telefoonleiding, meerdere soorten aansluitingen en nog meer. De meterkast is meestal goed geïsoleerd, want er kunnen grote ongelukken gebeuren in de meterkast. groepenkast kan ook niet tegen veel dingen dus je moet goed opletten dat niks tegen de groepenkast aanzit wat er niet tegenaan hoort.

 Groepenkast veiliger maken

Je kan via meerdere manieren je meterkast veiliger maken. Je kan een rookmelder in de meterkast doen. Je kan dan snel doorhebben als er iets mis is. De aardlekschakelaar moet je 2 keer per jaar bekijken en laten checken. Je moet niet van je meterkast een opbergkast maken, want er kan meer hitte door ontstaan. De meterkast is niet goed betrouwbaar eigenlijk want de meterkast is ook van hout meestal dus let goed op als je iets gaat installeren.