RT Marketing Begrippen
Image default
Bedrijven

Wat je moet weten over SEO

Als iemand die goed met zijn bedrijf op het internet wil presteren, heb je er vast al eens van gehoord; SEO. Zonder SEO is het lastig om te slagen online, en dat zal de komende jaren ook nog steeds gelden. Maar wat is SEO precies en waar wordt het voor gebruikt? In dit artikel leggen we dit precies aan jou uit. Laten we beginnen.

Wat is SEO?

Als eerste is het belangrijk om uit te leggen waar de afkorting SEO voor staat, namelijk Search Engine Optimization. Wanneer je op Google iets zoekt, krijg je een pagina met tientallen tot honderdduizenden resultaten. Maar de volgorde van deze resultaten is verre van willekeurig. Google bepaalt via een algoritme welke pagina’s bovenaan komen te staan. En hoe hoger jouw pagina staat bij de zoekwoorden, hoe meer verkeer op jouw website terechtkomt. Dit maakt de SEO van jouw website een belangrijke factor om goed voor elkaar te hebben als online onderneming.

SEO Trucjes

Het doel van SEO is om het algoritme van Google zodanig te manipuleren dat jouw pagina bovenaan verschijnt. Dit doe je door middel van bepaalde trucjes gebruiken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van keywords. Wanneer iemand namelijk een bepaalde zoekterm intoetst op adverteren Google of een andere zoekmachine, komen er als eerste webpagina’s tevoorschijn die dezelfde zoektermen delen.

Het belang van keywords

Het is dus belangrijk om bij elke webpagina die op jouw site tentoon wordt gesteld, rekening te houden met de soorten zoekwoorden die worden gebruikt. Je zal dus bewust moeten gaan nadenken over de manier waarop jouw doelgroep denkt en zoektermen formuleert. Vaak wordt dit bereikt door het in gebruik nemen van bepaalde online tools of onderzoeksgroepen. In dit artikel hebben we jou kort en bondig te vertellen wat SEO inhoudt en waar het voor wordt gebruikt. We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd zodat je snapt wat SEO is en wensen jou veel voorspoed toe met de SEO van jouw website naar een adequaat niveau krijgen.