RT Marketing Begrippen
Image default
Mode en Kleding

Duurzame kleding als antwoord op vervuiling

Het is schokkend dat de mode-industrie de op één na grootste vervuiler ter wereld is, na de olie-industrie. Is het niet ongelofelijk om te bedenken dat de kleren die je draagt bijna net zoveel schade aan de planeet toebrengen als het boren van olie en de uitstoot van alle vliegtuigen, bussen, auto’s en motorfietsen in de hele wereld? Sta daar eens een ogenblik bij stil.

Als kledingbedrijven niets doen om hun praktijken te veranderen, zullen de wereldwijde crisis van plasticvervuiling, broeikasgassen en andere giftige gevolgen hun tol eisen op onze planeet en onze gezondheid. Dat is waar eerlijke en duurzame kleding om de hoek komt kijken.

Duurzame mode is kleding die op verantwoorde wijze wordt geproduceerd met een lage koolstofuitstoot, bij voorkeur van gerecycleerde materialen en die belooft iedereen in de toeleveringsketen eerlijk en met respect te behandelen. Dit betekent geen sweatshops meer, geen rampen in textielfabrieken en aanzienlijk minder vervuiling. Niet alleen dit, het heeft als doel om consumenten te informeren over het bewegen naar een ‘zero waste’ levensstijl door geen goedkope kleding alleen te kopen om het een keer (of nooit!) te dragen  en vervolgens weg te gooien waarna het de komende jaren op een stortplaats verblijft.

Ben jij ook op zoek naar duurzame kleding die langer meegaat en die je niet na een paar keer dragen weg hoeft te gooien? Kijk dan eens bij duurzame kledingmerken zoals ADUH.