RT Marketing Begrippen
Image default
Mode en Kleding

Michael Kors tassen veroveren de modewereld

Salma Hayek draagt ze, Blake Lively heeft veel modellen in haar garderobe en ook Miranda Kerr is een grote fan: we hebben het over de Michael Kors tas. Met zijn collecties slaagt de ontwerper er altijd in zijn stijl opnieuw uit te vinden. Kenmerkend voor de tassen, waarvan de prijs tussen 140 en 1500 euro ligt, is de gouden “MK”-hanger, die op de voorkant van de riem van het artikel is geblazoeneerd. Intussen zijn Michael Kors shoppers, handtassen, draagtassen en dergelijke niet meer weg te denken van de modemarkt.

Accessoires in een klasse apart
De collecties van het merk worden meestal bepaald door eenvoudige, onopvallende ontwerpen, maar er zijn ook modellen die opvallen met klinknageltoepassingen en camouflage-looks.
De clutches, handtassen, totes & Co zijn gemaakt van kostbaar saffiano leder. Dit leer is genoemd naar de Marokkaanse stad Safi, is gemaakt van geitenleer, kunstmatig generfd en aan één zijde geverfd. Daardoor is het leer bijzonder fijn en voelt het zacht aan.

Tot de meest populaire MK tassen behoren de Jet Set, de Cynthia en de Hamilton.

Wat maakt de MK tassen tot verzamelobjecten?

  • Stijlcontrast van sportief-discrete elegantie en een vleugje retro
  • opvallende opulente details en high class mode
  • rechthoekige doosvorm ontmoet het beknopte, eenvoudige kleurenschema
  • ondanks het tijdloos-elegante karakter, wordt een gedurfde look gecreëerd
  • intelligente vakindeling en veel bergruimte

Nadat Michael Kors zich had bewezen als creatief directeur bij het Franse label Céline en talrijke prijzen had gewonnen, zoals de CFDA Award voor ontwerper van het jaar, besloot hij zijn eigen label te beginnen. In 2001 presenteerde hij voor het eerst zijn eigen accessoirecollectie op de Paris Fashion Week, wat voor de definitieve doorbraak van het merk zorgde. Intussen behaalt de modeontwerper een groot deel van zijn omzet met de verkoop van accessoires. Naast tassen omvat deze tweede collectie ook zonnebrillen, sieraden, schoenen en horloges.