RT Marketing Begrippen
Image default
Woning en Tuin

Problemen op de huizenmarkt

De huizenprijzen zijn enorm gestegen de laatste jaren. Het gevolg hiervan is dat mensen steeds moeilijker aan een huis kunnen komen. Zeker voor jonge gezinnen die vaak als starter de woningmarkt betreden is het heel erg moeilijk om een leuk huisje te vinden. In zeven van de tien gevallen worden zij namelijk overboden. Dit gebeurd doordat beleggers vaak ook op vastgoed bieden. Zij zien het als een redding tegen de lage rente op de bank. Beleggers proberen samen huizen op te kopen om deze vervolgens te verhuren. De huur die zij vervolgens vragen is ook torenhoog. Tijd voor politiek Den Haag om in te grijpen.

Probleem wordt niet opgelost

Helaas zal dit niet zo snel gebeuren aangezien er al ruim een halfjaar sprake is van een demissionair kabinet. Het kabinet viel over de kwestie van de kindertoeslagaffaire. Vervolgens zijn er in maart verkiezingen geweest waarbij de VVD en D66 als grote winnaars uit de stembus kwamen. Inmiddels wordt er al weken geprobeerd om een regering te vormen om onder andere de woningproblematiek aan te pakken. Helaas voor veel kopers van een huis duurt dit te lang. De verwachting is ook overigens niet dat er over een twee of drie maanden een kabinet is. De onderhandelingen tussen de diverse partijen zit muur en muurvast.

De verbouwing van de woning

Voor staters zal het de komende maanden nog even bibberen zijn. Voor mensen die al een huis hebben, maar kijken voor een nieuw huis is er wel nog een andere mogelijkheid. Zij kunnen er namelijk ook voor kiezen om hun woning te verbouwen of om bijvoorbeeld een extra kamer op de zolder te creëren. Het voordeel hiervan is dat je weer verliefd kunt worden op je huidige huis. Daarnaast zal de waarde van de woning alleen nog maar meer gaan stijgen. Door zelf een aantal dingen in het huis te slopen kun je bovendien aardig wat geld besparen. Door eenvoudig een afvalcontainer te huren en een bezoek te brengen aan de plaatselijke bouwmarkt ben je vaak al helemaal klaar voor de klus. Daarbij komt dat je door het huren van een afvalcontainer geen omkijken hebt naar het wegbrengen van het puin naar het milieupark. Dit scheelt een hoop ritjes met de auto.

http://afvalcontainersrijnmond.nl/