RT Marketing Begrippen
Image default
Woning en Tuin

Hoe je voor weinig geld een inbraak voorkomt

Een inbraak, daar zit niemand op te wachten. Toch kijken mensen niet echt om naar de beveiliging van hun huis. Uiteindelijk gaat al jaren op dat je uiteindelijk gewoon je huis relatief beter beveiligd moet hebben dan de meeste buren. Een inbreker kijkt vaak namelijk niet naar wat er te halen valt, maar hoe makkelijk hij binnen kan geraken. Het probleem is vaak dat de hele buurt meestal in één keer wordt opgeschrikt door een inbraak en dan gaat ineens iedereen kijken naar een betere beveiliging. Dit kun je al voor een paar tientjes voor zijn door je beveiliging met een paar punten te verbeteren. In dit blog vertellen we je hoe.

Hoe werkt een inbreker?

Een inbreker heeft verschillende technieken om binnen te komen, maar er vallen er twee te onderscheiden. 1. het slot kraken. 2. de deur forceren. Een slot kraken kun je voorkomen door een goede cilinder of goed deurbeslag. Dit is relatief duur, maar wel essentieel. Het forceren van een deur kun je het best via een bijzetslot doen. Dit zijn extra sloten die zowel het forceren van de deur bemoeilijken en de inbreker extra sloten geeft om te kraken. Daarmee is een bijzetslot ontzettend effectief en schrikt het inbrekers af.

Bijzetsloten: simpel en effectief

Bijzetsloten schrikken dus op twee manieren inbrekers af. Daarnaast is het een relatief goedkope ingreep. Voor een paar tientjes kun je al je buitendeuren extra beveiligen met bijvoorbeeld pensloten. Een penslot is het meest populaire bijzetslot in de markt. Het nadeel is dat je in je deur moet frezen om hem te installeren, maar dan heb je hem wel uit het zicht in tegenstelling tot bijvoorbeeld een oplegslot. Daarom worden voor een betere beveiliging van je deur vaak pensloten geadviseerd.

Toepassing pensloten

Een penslot installeer je dus door een inkeping in je deur te frezen en daarin het penslot te monteren. Dit doe je het best op 50cm van de grond en eventueel op 50cm van de bovenkant van de deur. De onderkant is belangrijker bij een penslot om dat een inbreker onderaan meer kracht kan zetten met een koevoet. 

Als je je beveiliging een upgrade wil geven, wil je dat natuurlijk wel doen met goede producten. Koop daarom je pensloten bij een expert van Toplock.nl

https://www.toplock.nl/deursloten/pensloten