RT Marketing Begrippen
Image default
Bedrijven

Gemakkelijk afvallen door middel van een ketogeen dieet.

Een ketogeen dieet wordt gezien als een nieuwe dieethype, maar eigenlijk bestaat dit dieet al eeuwenlang. Het ketogeen dieet is 95 jaar geleden ontwikkeld om epilepsie bij kinderen te behandelen. Met name in Amerika is het ketodieet erg bekend. Verder worden ook diverse blogs en dieetboeken geschreven over het ketodieet, je kunt er namelijk vele kilo’s ermee afvallen.

 

Hoe werkt het ketogeen dieet

Het ketogeen dieet is een van de strengste vormen van een koolhydraatarm dieet. Het idee van dit dieet is dat je zo min mogelijk koolhydraten binnenkrijgt, namelijk 50 gram per dag. De meeste mensen volgen het ketogeen dieet om aanzienlijk af te vallen. Koolhydraten zijn belangrijk voor het menselijk lichaam. Als je koolhydraten eet breekt je lichaam dit op ten duur af tot glucose. Glucose is het stofje dat je lichaam energie geeft om bijvoorbeeld te kunnen bewegen. Daarnaast kan glucose ook opgeslagen worden in je lever als voorraad. Deze voorraad wordt gebruikt op het moment dat de hoeveelheid glucose in je bloed daalt.

 

Op het moment dat je bijna geen koolhydraten eet, zit er ook weinig glucose in je bloed. Op dat moment wordt de glycogeen voorraad in je lever extra ingezet. Deze wordt ook niet meer aangevuld zolang je geen koolhydraten meer eet. Echter heeft je lichaam wel genoeg brandstof nodig, je lichaam gaat daarom over op vetzuurverbranding. Bij het verbranden van deze vetzuren ontstaan er ‘ketonen’. Deze ketonen worden dus ingezet als brandstof in plaats van glucose. Een gevolg van het verbranden van ketonen is dat het bloed zuurder wordt. Hierdoor kom je lichaam na 48 uur in ‘ketose’.

Ketogeen recept Flammkuchen

Tijdens het ketogeen dieet mag je geen koolhydraatrijke of suikerrijke producten eten. Daarnaast mag je tijdens het keto dieet geen brood, aardappels, wraps of pasta eten. Flammkuchen is daarom een goed alternatief voor jouw voeding. Je kunt diverse soorten Flammkuchen maken waardoor het eten steeds divers blijft.  Flammkuchen bakken is een eeuwenoude Duitse traditie. Maar laat dat je er niet van weerhouden om te experimenteren met verschillende smaken en toppings! Flammkuchen is dun uitgerold en knapperig gebakken deeg, met een traditionele topping van crème fraîche, uien en spekjes. Het is van nature een koolhydraatarm recept omdat er zo weinig deeg wordt gebruikt.

https://makkelijkafvallen.nl/recepten/keto-flammkuchen/