RT Marketing Begrippen
Image default
Aanbiedingen

Groot formaat fotografie in de online marketing

De digitale fotografie heeft door internet en de opkomst van social media een enorme vlucht gemaakt. Fotografie is populairder dan ooit en de vraag naar beeld is enorm. Het aanbod is navenant meergegroeid en het algehele kwalitweitspeil is aanzienlijk lager dan een aantal jaren geleden. De meeste foto’s in social media zijn immers met een mobiele telefoon gemaakt en dit beinvloedt de algehele kwaliteitsbeleving van foto’s. Op zo’n klein schermpje ziet het er immers al gauw goed uit. 

Megapixels

De gemiddelde consument denkt al snel dat de 8 megapixel camera in zijn of haar telefoon evengoed is als die in een compactcamera of een spiegelreflex. Gemakshalve wordt dan even vergeten dat die pixels bijeen zitten op een klein oppervlak en dus erg klein moeten zijn. Hoe kleiner de pixel, hoe minder lichtgevoelig. Op zijn beurt is het weer zo dat een foto afkomstig van de kleine sensor relatief veel meer vergroot moet worden om als foto verwerkt te worden. Gelukkig is het zo dat veel bedrijven en organisaties inzien dat voor enig kwaliteitsbeeld je een goed camera nodig hebt met dito fotograaf.

Maar hoe laat je nu als fotograaf via online marketing zien waartoe je in staat bent als het om kwaliteitsbeeld gaat? Zowel de inhoudelijke als technische beeldkwaliteit is immers het bestaansrecht van de professionele fotograaf. En ook hier geldt: size matters!

De op het spandoek is gemaakt door Fotograaf Raalte met een 50.6 megapixel full-frame camera, 17mm tilt en shift objectief op een zwaar Manfrotto statief. De tafeltennisvereniging Heino wilde aan de buitenkant van het pand laten zien wat er zich in het pand bevindt en vroeg de fotograaf van STUDIOVHF de foto te maken. De foto is afgedrukt op een spandoek van 2,66 bij 4 meter breed! Op dergelijke formaat komt de kwaliteit van een professionele foto pas goed tot zijn recht.

Content Marketing

Maar hoe communiceer je dit nu online? Het maakt namelijk pas echt indruk als je er met je neus bovenop naar kijkt. De fotograaf van STUDIOVHF, Vincent Hartman, heeft ter gelegenheid hiervan een blogje geschreven op de site waar hij lokaal de meeste bekendheid mee heeft. Hier op legt hij uit wat het probleem was van de klant en hoe hij dat heeft opgelost. Een van de belangrijkste specialisaties van STUDIOVHF is namelijk interieurfotografie en het fotografiebedrijf werkt erg secuur als het op kwaliteit aankomt. De uiteindelijke foto is samengesteld uit 3 belichtingen en het bestand van 1 Gigabite groot is 17.000 pixels aan de lange zijde met een resolutie van 300DPI.

Meer interieurfotografie van STUDIOVHF kunt u zien via de volgende Youtube link:

Wij nodigen u uit het online portfolio te bekijken en horen graag van u als u vragen heeft.