RT Marketing Begrippen
Image default
Marketing strategie

De ontwikkelingen op online gebied

Als er naar de Nederlandse markt wordt gekeken zijn er steeds meer bedrijven die aan de website aandacht besteden. Het is ook niet vreemd dat zij dit doen omdat het aantal aankopen op online gebied sterk aan het toenemen is. Als je door de straten van verschillende winkelstraten door Nederland loopt kan je opmerken dat er veel panden leeg staan. De reden hiervan is dat er steeds meer consumenten producten en diensten online kopen omdat die gemakkelijk en snel is. Zij hoeven geen kilometers af te leggen om een product bij een specifieke winkel te kopen, daarnaast wordt er ook benzine en tijd bespaart voor het afleggen van de reis. Ondanks dat er veel bedrijven door deze ontwikkeling failliet gaan blijven consumenten online aankopen verrichten. Het is als bedrijf daarom belangrijk om de verouderde strategie te veranderen en deze te baseren op de consument, kom de verwachting na en je zal voor je bedrijf klanten winnen. Deze ontwikkelingen op online gebied zijn verantwoordelijk voor veel faillissementen en ondanks dat zijn er bedrijven die niet over een website beschikken. Er wordt gedacht dat de online aankopen slechts een trend zijn maar als er naar de groei in dit kanaal wordt gekeken kan er worden opgemerkt dat dit kanaal pas in het begin van de groeifase is.

 

Niet alle ontwikkelingen die in de Nederlandse markt plaats vinden kan een bedrijf bijhouden maar het is een verstandige keuze om meer aandacht aan de website te geven. In Nederland worden er bijvoorbeeld steeds meer online marketing bedrijven als

Economy.nl opgericht om een dienst te verlenen zodat een website een hogere positie in Google krijgt. Om dit waar te kunnen maken voert een online marketing bureau verschillende activiteiten uit op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Er is ook een betaalde versie maar het zal een verstandige keuze zijn om Google adwords uitbesteden.

http://www.economy.nl