RT Marketing Begrippen
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over ketogeen eten

Ketogeen eten klinkt misschien nog niet helemaal bekend, maar koolhydraatarm eten zal wellicht al bekender klinken. Ketogeen eten draait namelijk om weinig koolhydraten binnenkrijgen, maar veel eiwitten en vetten. Door je te houden aan dit dieet voorkom je dat verder aankomt. Koolhydraten zijn namelijk meestal de voornaamste reden van aankomen.

Wat is de functie van keto?

Het keto dieet draait dus om weinig koolhydraten, maar veel vetten. Het doel van dit dieet is om je lichaam te leren om vet te gebruiken als alternatieve energiebron. Hierdoor verbrand je meer vet door de dag heen en heeft je lichaam minder koolhydraten nodig. Je zult waarschijnlijk ook minder vaak een hongergevoel hebben als je dit dieet naleeft.

Het effect op je lichaam

Het keto dieet zou goed kunnen helpen bij het voorkomen van diabetes. Een dieet met weinig koolhydraten zorgt er namelijk voor dat geen suikerpieken zijn. Suikerpieken zorgen voor een onregelmatige bloedsuikerspiegel wat weer een veroorzaker is van diabetes.

Ook kan het ketogeen dieet er voor zorgen dat je meer energie krijgt. Vet is namelijk een stuk efficiëntere energiebron dan koolhydraten. Hierdoor voel je je vitaler en heb je dus meer energie.

Ook zorgt het keto dieet voor een betere huid en minder acne. Insuline is vaak een grote veroorzaker voor acne. Aangezien het keto dieet ervoor zorgt dat je insuline niveau laag blijft, heb je ook een stuk minder kans op acne. Daarnaast gaat het keto dieet vaak gepaard met veel water drinken. Voldoende hydratatie zorgt er voor dat je huis er mooi en egaal uit komt te zien. Dit dieet heeft dus een erg positieve werking op je huid.

Wat kun je eten?

Er wordt vaak gedacht dat je tijdens een dieet maar heel weinig kunt en mag eten. Met een keto dieet zijn er juist heel veel dingen je wel kunt eten en eigenlijk zelfs moet eten. Dit is zeker geen dieet waarbij je continu in honger zit. Het is belangrijk dat je veel vetten en eiwitten binnenkrijgt, maar juist weinig koolhydraten. Denk hierbij aan een hoop verschillende groente, vlees en vis. Probeer voedsel zoals pasta, rijst en aardappelen te vermijden aangezien hier veel koolhydraten in zitten.

 

https://makkelijkafvallen.nl/keto-dieet/