Duurzame fashion

15 mrt

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor de kledingindustrie en de dingen die hierbij verkeerd gaan. Steeds meer mensen proberen te minderen in hun consumptie en daarbij hoort ook de kleding die ze kopen. Het gaat steeds minder om kwantiteit en meer om kwaliteit. Wil jij ook meer doen aan duurzame fashion en stoppen met fast fashion? Lees dan deze tips.

De eerste tip is om minder kleding te kopen. Veel mensen hebben meer kleding in hun kast hangen dan ze nodig hebben. Het is onzin om kledingstukken te hebben hangen die je niet of nauwelijks draagt, of alleen maar voor één gelegenheid gekocht hebt. Hierbij hoort dat je kritisch bent op wat je koopt. Als je goede kledingstukken koopt die lang meegaan, kun je er langer mee doen en hoef je minder snel nieuwe kleren te kopen.

Een andere tip is om tweedehands kleding te kopen. Tegenwoordig heeft dat helemaal geen geitenwollen-sokken imago meer. Er komen steeds meer ‘hippe’ tweedehands winkels waar veel jonge mensen komen. Naast dat dit een duurzame manier van shoppen is, is het ook nog eens lekker goedkoop. Door tweedehands kleding te dragen, geef je kledingstukken een tweede leven terwijl ze anders weggegooid zouden worden. Je kunt ook zelf kleding doneren aan een tweedehands winkel wanneer je het niet meer draagt of niet meer past.

De laatste tip is om kledingstukken niet meteen als ‘kapot’ of ‘versleten’ af te schrijven. Stel je voor, je hebt leuke laarsjes, maar ze zijn niet meer zo mooi. Je hoeft ze niet weg te gooien want je kunt makkelijk suede laarzen verven. Schoenen verven is een goede manier om langer met je schoenen te kunnen doen en dus minder vaak nieuwe te hoeven kopen. Maar niet alleen verven is een optie, je kunt kledingstukken ook naaien of verknippen om er iets nieuws van te maken.

https://www.leerverfshop.nl/