RT Marketing Begrippen
Image default
Dienstverlening

Belangrijke camera’s voor in de auto

Dashcams, u heeft er vast wel eens van gehoord of ze voorbij zien komen. Deze apparaten zijn kleine camera’s die bedoeld zijn om situaties in en rond het verkeer vast te leggen. Indien u nog geen dashcam heeft, dan kan het best nuttig zijn om even te kijken wat voor soorten er zijn en wat voor voordelen deze apparaatjes met zich meebrengen. Veel mensen weten namelijk wel dat dashcams erg handig kunnen zijn, maar ze weten niet wat voor nut het daadwerkelijk kan hebben. Daarover leest u hieronder meer.

 

De voordelen

Deze kleine camera’s hebben veel verschillende voordelen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Wanneer u te maken heeft met een ongeluk dan is het belangrijkst natuurlijk uw gezondheid. Hierna krijgt u echter ook te maken met bijvoorbeeld de verzekering. Indien u bij het ongeluk gelijk had, dan bestaat de kans best dat dit lastig te bewijzen is. Een dashcam is op zulke momenten ideaal.

De camera heeft hoogstwaarschijnlijk het ongeluk volledig vastgelegd. Hierdoor heeft u een groot deel van het bewijsmateriaal dat nodig is om de vergoeding waar u recht op heeft te ontvangen. Voor verzekeringen is beeldmateriaal erg belangrijk. Daarnaast kunnen de camera’s echter ook wel eens bijdragen om misdrijven op te lossen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan inbraken.

 

Opties en mogelijkheden

Uiteraard zijn er talloze verschillende dashcams. Deze diverse varianten brengen dan ook diverse opties en mogelijkheden met zich mee. Een populaire functie is bijvoorbeeld de G-sensor. Sommige varianten bevatten deze functie. De G-sensor is een sensor die het aanvoelt wanneer u een ongeluk maakt.

Op zulke momenten stelt de sensor de gemaakte beelden direct veilig. Een andere functie is de parkeerstand. Deze zorgt ervoor dat uw dashcam ook verder filmt wanneer u geparkeerd staat. Het komt immers ook vaak voor dat geparkeerde auto’s beschadigd worden.

In zulke situaties is deze functie natuurlijk erg handig. Verder zijn er varianten die bijvoorbeeld een GPS-tracker bevatten. Hiermee kunt u altijd kijken waar u om welk tijdstip was en bijvoorbeeld hoe snel u reed. Ook zijn er soorten die een WiFi systeem hebben. Tijdens het kopen van een bepaalde variant is het een aanrader goed te kijken welke opties en mogelijkheden voor u van belang zijn.