RT Marketing Begrippen
Image default
Woning en Tuin

Een kleinere zeilring?

Nestelringen zijn de kleinere varianten van zeilringen. Een nesteling is een kleine ring van metaal. De ring is bedoeld om een bepaald gat mee te versterken. Wanneer je iets ergens aan vast wilt maken door middel van bijvoorbeeld een touw of een draad, kun je gebruik maken van nestelingen zodat het touw of het draad het materiaal niet beschadigd. Er ontstaat een stevig gat van metaal, in plaats van bijvoorbeeld een gat in stof dat kwetsbaar is. 

 

Wat doen nestelringen?

Nestelringen zijn zoals gezegd bedoeld om gaten steviger te maken. Wanneer er bijvoorbeeld een groot stuk stof of een zeil ergens aan vast gemaakt met worden, wordt dit in veel gevallen door middel van een touw gedaan. Het probleem ontstaat echter wanneer je een gat maakt in het stof om het touw hier doorheen te halen en een knoop te maken. Als je de knoop strak trekt, raakt het stof beschadigd.

Een nestelring voorkomt deze schade. Nestelringen bestaan uit stevig metaal, waardoor je het touw door de ring heen kunt halen en gerust een stevige knoop kunt zetten. In plaats van dat het touw het stof raakt, raakt deze enkel de ring. De ring is stevig en het stof kan dus niet beschadigd raken door het touw.

 

Waarom nestelingen?

Nestelringen garanderen de stevigheid van je stof. Je zorgt ervoor dat hetgeen dat je gebruikt niet door het stof heen scheurt. Je kunt dan zonder je druk te hoeven maken om de stof, je knoop zo strak trekken als je zelf maar wilt. Doordat je dit kan, kan je ook je stof zo stevig vastmaken als je wilt. Er ontstaan immers geen scheuren. Ook als er even iets steviger gemaakt moet worden zorgen de ringen voor stabiliteit. Door deze stabiliteit wordt het stof of bijvoorbeeld het zeil beschermd tegen het touw dat wordt gebruikt.